Wines of Hungary - Personally cikkek

Dűlőtörténetek: Szent György-hegy – Sárkányok földjén

2022-06-07Dűlőtörténetek: Szent György-hegy – Sárkányok földjén

A tanúhegyek a régmúlt földtörténetének őrzői: mintegy 260 millió évvel ezelőtt kezdődött el a Balaton-felvidék mai arculatának kialakulása. Az idők során vulkánkitörések sorozatának eredményeképpen bazalt és bazalttufa rétegek rakódtak le, a környező pannon-üledék lepusztulásakor a bazaltsapka által védett területek kiemelkedtek környezetükből, melyek magassága így a korábbi felszínről tanúskodik.

tovább

„Teret kaptam, hogy kibonthassam a szárnyaimat” – Beszélgetés Gere Andreával

2022-06-01„Teret kaptam, hogy kibonthassam a szárnyaimat” – Beszélgetés Gere Andreával

Gere Attila nevét nagy valószínűséggel mindaz ismeri, aki egy kicsit is otthonosan mozog a magyar borok világában. Az 1990-es években megjelent villányi borászgenerációk egyik prominens képviselője ő, aki mára 75 hektáron gazdálkodik – teljes mértékben organikusan – , mellette egy wellness szolgáltatásokkal kiegészült szálloda (Crocus) és egy helyi alapanyagokra építkező minőségi ételeket kínáló étterem (Mandula) is kapcsolódik a portfólióhoz.

tovább

Két év után újra ProWein: Düsseldorfra figyelt a világ borszakmája

2022-05-19Két év után újra ProWein: Düsseldorfra figyelt a világ borszakmája

2022. május 15-17. között mutatkoztak be a magyar borok a legjelentősebb európai borágazati rendezvényen, a ProWein Düsseldorfon. Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett közösségi standon 36 magyar borászat 264 féle bora kapott helyet, a nemzetközi és magyar szakértők pedig mesterkurzusokon mutatták be a jellegzetes magyar fajtákat, a magyar borok egyediségét és sokféleségét.

tovább

Pár nap múlva kezdődik a magyar borok első csúcstalálkozója

2022-03-18Pár nap múlva kezdődik a magyar borok első csúcstalálkozója

Az Agrármarketing Centrum idén először rendezi meg a hazai borok népszerűsítését célzó rendezvényt Hungarian Wine Summit néven. Az Agrárminisztérium (AM), a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös sajtótájékoztatóján ismertették az utóbbi évek szőlő- és bortermelését érintő támogatásokat is.

tovább

Főszerepben a magyar bor! - átfogó képet ad a hazai borágazatról egy német szaklap

2022-03-01Főszerepben a magyar bor! - átfogó képet ad a hazai borágazatról egy német szaklap

Az Agrármarketing Centrum (AMC) 2021 őszén együttműködést kezdett a Meininger WeinWirtschaft Magazinnal. A Weinwirtschaft a német borszakma és borkereskedelem egyik legjelentősebb lapja, amely a legnagyobb - közel 7000 - eladott példányszámmal rendelkezik Németországban.

tovább

Először rendezték meg két helyszínen a Furmint February-t az Egyesült Királyságban

2022-02-28Először rendezték meg két helyszínen a Furmint February-t az Egyesült Királyságban

Londonban és Edinburgh-ban is megrendezték a magyar furmint fesztiválját. Az Egyesült Királyságban negyedik alkalommal szervezett furmint bemutató két helyszínét és az ott tartott három mesterkurzust a nagy érdeklődés indokolta.

tovább

Magyar furmintünnep Angliában

2021-02-16Magyar furmintünnep Angliában

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Furmint February eseményt, melyen most 39 magyar bor online mesterkurzus keretében mutatkozott be az Agrármarketing Centrum és a Wines of Hungary UK kommunikációs ügynökség közös szervezésében.

tovább

Az ezerarcú furmint

2022-02-16Az ezerarcú furmint

Ha az átlagosnak tekinthető magyar bort – ami, tudjuk jól, nem létezik – mégiscsak le kellene rajzolni, biztos, hogy valami ilyen bor képe kerülne a papírra: érett szőlőből készült, hordóban érlelt, aromás, de nem tolakodó, jó szerkezetű fehérbor.

tovább

Aki belenőtt a borászatba – Cseri Barnabás

2022-01-31Aki belenőtt a borászatba – Cseri Barnabás

A Pannonhalmi borvidéken tevékenykedő Cseri Pincészet története alig több mint tíz éve kezdődött: a pár évvel korábban megvásárolt területen 2010-ben telepítették el az első hektárt; mára pedig már 10 hektárról készítenek évi 80 ezer palack bort.

tovább

Északi Kánaán - Néhány gondolat a svéd borpiacról

2022-01-27Északi Kánaán - Néhány gondolat a svéd borpiacról

Svédországból annyi jó származik! Ott van az idén újra koncertező Abba, a mindig elegáns és biztonságos Volvo vagy a mindenkit bútorasztalossá tréningező Ikea. Itt az ideje, hogy megháláljuk a svédeknek a Dancing Queent és a Jokkmokk asztalokat, mutassuk meg nekik zseniális és izgalmas magyar borainkat!

tovább

Ünnepekkor is érdemes a magyar bort választani

2021-12-14Ünnepekkor is érdemes a magyar bort választani

„Magyar borral szebb az ünnep!” – ezzel a szlogennel népszerűsíti a minőségi borok fogyasztását karácsonyt megelőzően az Agrármarketing Centrum (AMC). Az ünnepi borkampány elengedhetetlen része a megfelelő bor-étel párosításoknak és a magyar borvilág változatosságának bemutatása, és mindannak az áldozatos munkának a megismertetése, amelyet a borászok egész évben tesznek a minőségi magyar borok készítése érdekében.

tovább

Ötven magyar bor a Berlini Magyar Szüreten

2021-12-06Ötven magyar bor a Berlini Magyar Szüreten

A magyar borok egyik legjelentősebb exportpiacán, Németországban mutatkoztak be a magyar borok az Agrármarketing Centrum (AMC) és Magyarország Berlini Nagykövetsége együttműködésével. 2021 ben a Berlini Magyar Szüret 11. alkalommal, immár a Hungarian Wine Business Program keretében került megrendezése.

tovább

Nagy könnyítés várható az Egyesült Királyságba történő borexportban

2021-10-25Nagy könnyítés várható az Egyesült Királyságba történő borexportban

A brit Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékfejlesztési Minisztérium (DEFRA) 2021. október 15-én kiadott közleményében erősítette meg, hogy 2022. január 1-től megszünteti az import tanúsítványként szolgáló VI-1 nyomtatványok követelményét.

tovább

A Cross-Border Cooperation

2021-10-19A Cross-Border Cooperation

It is not so easy to make a good wine, and if you have succeeded in that, you are still not allowed to sit back and relax, since you must also be able to sell it.

tovább

Berliner Wein Trophy 2021 ősz

2021-09-08Berliner Wein Trophy 2021 ősz

Kedvezményes nevezési lehetőség a Berliner Wein Trophy 2021. őszi fordulójára.

tovább

Sikeresen mutatkoztak be a magyar borok Csehországban és Oroszországban

2021-05-27Sikeresen mutatkoztak be a magyar borok Csehországban és Oroszországban

A Hungarian Wine Business Program keretében májusban Csehországban és Oroszországban mutatkoztak be az exportképes borászatok az Agármarketing Centrum (AMC) szervezésében. A borszakmai és üzletfejlesztési rendezvénysorozattal olyan borászatok mutatkoznak be, akik az adott célpiacra már exportálnak, vagy éppen piacra lépést megelőző fázisban tartanak.

tovább

A magyar borok egyedisége lenyűgözte a litván borszakértőket

2021-06-17A magyar borok egyedisége lenyűgözte a litván borszakértőket

Bikavér, leányka, Egri Csillag, Tokaji Aszú – a négy egyedi borfajtát is magába foglaló, a magyar borstílusokat jól reprezentáló 18 tételes kóstolósort mutattak be az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett borpiaci üzletfejlesztési eseményen Vilniusban.

tovább

Borexport Akadémia

2021-05-27Borexport Akadémia

Már lehet jelentkezni az Agrármarketing Centrum képzésére, amely a magyar borászatok exporttevékenységét támogatja egy 5 héten át tartó online előadássorozattal. Az egyedülálló programsorozat átfogó és országspecifikus információkkal ismerteti meg a külpiacokon jelen lévő és újként belépő magyar borászatokat.

tovább

Magyar borok premierje a világ legismertebb borászati szaklapjában

2021-04-09Magyar borok premierje a világ legismertebb borászati szaklapjában

A Decanter májusi számának 36 oldalas speciális melléklete a magyar borokkal ismerteti meg a világ borfogyasztóit. A világ legismertebb borászati szaklapja az Egyesült Királyságban elérhető magyar borokat és az export szempontjából legjelentősebb magyarországi borvidékeket mutatja be világszerte Toronyi Zsuzsa (Wines of Hungary UK) szervezésében, az Agrármarketing Centrum (AMC) támogatásával.

tovább

Borszakmai bemutató a Berlini Magyar Szüreten

2020-12-01Borszakmai bemutató a Berlini Magyar Szüreten

Az Agrármarketing Centrum (AMC) Magyarország Németországi Nagykövetségével közösen immár tizedik alkalommal szervezte meg a Berlini Magyar Szüretet. A mesterkurzussal egybekötött borkóstoló program célja segíteni a német piacon jelenlévő és újként belépő termelők és borok bemutatkozását, üzleti kapcsolataik további erősítését, exporttevékenységük fejlesztését.

tovább