Vadhúsokból készült ételekkel versenyeztek a szakképző iskolák diákjai az OMÉK-on

2021.10.09.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) az OMÉK-on az Agrárminisztériummal, az Agrármarketing Centrummal és a Magyar Konyha Magazinnal közreműködve szakácsversenyt hirdetett a magyar szakképző iskolák szakács tanulói számára.

A verseny két napja alatt a legjobb hat csapat mutatta meg, hogyan tud 8 főre kétfogásos menüt készíteni 240 perc alatt.

Az alkotásokat hat szakmai zsűri, a SVÉT séfjei - Pesti István, Michelin csillagos séf (Platán Restaurant & Café, Platán Gourmet Étterem és Udvarház), Thür Ádám (Ikon Restaurant Debrecen), Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma), Jónás Gábor (Rosinante Fogadó, Szigetmonostor) és Bodnár Gábor (Panificio Il Basilico, Szentendre) - és Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője értékelte.

A diákok a SVÉT elnökétől, Ruprecht Lászlótól értékes késkészletet, iskoláik pedig felszereléseket nyertek.

A szakmai támogatáson és késkészleten túl három csapat kiemelt díjakat is átvehetett: első helyen a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium végzett, a második helyen a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola és a harmadik helyen pedig az egri Heves Megyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola lett.