Magyar újdonságok a világ leginnovatívabb termékei között

Németország, Köln

 

A több mint százéves múltra visszatekintő, kétévente megrendezendő Anuga október 9. és 13. között németországi Kölnben mutatja be a világ élelmiszeripari kínálatát.

A személyesen és online megvalósuló kiállításon debütál nemzetközi szintéren a Hungarian Food Business Catalogue magyar élelmiszeripari kínálatot bemutató szoftver, emellett a rendezvény Innovációs Show-jába két magyar termék is bekerült, sőt a céklás zöldségszeletet a világ 10 legjobb élelmiszeripari innovációja közé is beválasztották.

A rendezvény rendhagyó módon, hibrid formában valósul meg idén, kiegészülve az Anuga @home digitális elemmel.  A nemzetközi szintéren először itt mutatkozik be Agrármarketing Centrum „Hungarian Food Business Catalogue” szoftvere. A magyar élelmiszeripari kínálatot valós időben bemutató online katalógus, amely közvetlen kapcsolatfelvételre is lehetőséget biztosít, a disztribútorok és importőrök körében nagy sikert arat.  

A „Tíz szakvásár egy fedél alatt” szlogennel megrendezett Anugán több mint 60 magyar cég vesz részt, melyből 36 közösségi kiállító az Agrármarketing Centrum szervezésében 312 négyzetméteren, 6 tematikus pavilonban mutatkozik be, többek között biotermékek, italok, pékáruk, édes-, hús- és konzervipari, valamint fagyasztott termékek is.

Az Anuga-t kísérő, nagy sikerű események idén sem maradnak el: „Transform”, azaz „Átalakulás” mottó alapján konferenciák, szakács- és cukrász versenyek, a Trend Zóna és az Innováció Show keretei között keresik és hirdetik a „mentes”, funkcionális, egészséges táplálkozás útjait, a húspótlási alternatívákat, a fenntartható élelmiszeripar újszerű megoldásait.

A Termékinnovációs Show-n a 2021-es év legjobb piacképes élelmiszeripari újdonságait díjazták, amelyeket egy újságírókból és egyéb szakértőkből álló zsűri választott ki. Két magyar cég terméke is az élvonalba került, a Dor-Fru Kft. rizs alapú gyümölcs-smoothie-ja és a Finest Selection Kft. céklás zöldségszelete. A rizs alapú smoothie a hagyományos rizstejekkel szemben sokkal sűrűbb, krémesebb állagú, 8 százalékban rizst és 20 százalékban gyümölcsöt tartalmaz. A termék élelmiszeripari adalékanyagot nem tartalmaz, mégis eltartható hűtés nélkül 1 évig. A céklás zöldségszelet pedig, amely a világ tíz leginnovatívabb terméke közé is bekerült, kizárólag természetes összetevőkből készül, csak zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, hozzáadott cukor, szirup vagy bármilyen más adalékanyag nélkül.