A Messe Düsseldorf elhalasztja a saját rendezésű szakvásárait

 

A Messe Düsseldorf GmbH elhalasztja a ProWein, a wire, a Tube, a Beauty, a Top Hair, valamint az Energy Storage Europe szakvásárokat. A vásártársaság a tervezhetőség érdekében a lehető leghamarabb egyezteti az alternatív vásáridőpontokat közvetlenül valamennyi érintett partnerrel.

Ezzel a döntéssel a Messe Düsseldorf vásártársaság követi a német szövetségi kormány válságstábjának arra vonatkozó ajánlását, hogy nagyszabású rendezvények kockázatértékelése a Robert Koch Intézet alapelveinek figyelembe vételével történjen. Tekintettel az ajánlásra és arra, hogy a fertőzöttek száma az utóbbi időszakban Európában is jelentősen emelkedett, átértékelte a Messe Düsseldorf a helyzetet. Emellett a márciusi seregszemlék számos kiállítója és látogatója elbizonytalanodott, sőt bonyolultabb az utazások szervezése mindenekelőtt a Németországon kívülről érkező résztvevőknél.

Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezetésének elnöke: „Látogatóink és kiállítóink, partnereink és munkatársaink bíznak bennünk, és nem csupán abban, hogy színvonalasan és sikeresen bonyolítjuk le a nagyszabású nemzetközi rendezvényeket. Ugyanúgy megbízhatnak abban is, hogy a felmerülő kritikus helyzetekben a partnereink biztonsága érdekében döntünk.”

„Ez a döntés egyikünknek sem volt könnyű” – mondta el Thomas Geisel, Düsseldorf főpolgármestere és egyben a Messe Düsseldorf GmbH vásártársaság felügyelő bizottságának elnöke. „Másrészről viszont most, az egyre dinamikusabban változó helyzet tükrében a vásártársaság és a kiállítók, látogatók, valamint újságírók érdekében szükséges lépés az elhalasztás.”

A Düsseldorfban májusban és júniusban rendezett nagyszabású interpack és drupa szakvásárok időpontját jelenleg nem szándékozzák elhalasztani. „Természetesen ezeknél a seregszemléknél is nagyon komolyan vesszük a partnereink a koronavírussal kapcsolatos megkereséseit” – mondta el Werner M. Dornscheidt, „ezért kellő időben, az egészségügyi hatóságokkal és a partnerekkel egyeztetve értékeljük a mindenkori helyzetet és felelősségteljesen döntünk.”

További felvilágosítás:                                     

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft

Máté Szilvia, képviseletvezető

tel.: 1/346-0273

e-mail: office@bdexpo.hu