Hal cikkek

Karácsonyra is érdemes hazai édesvízi halat választani!

2021-12-14Karácsonyra is érdemes hazai édesvízi halat választani!

A magyar hal kiváló minőségű és egészséges. Erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) és az Agrármarketing Centrum közös sajtónyilatkozatában. A kiemelt halfogyasztási időszakban érdemes tudatosan vásárolni, és lehetőleg itthon megtermelt édesvízi halakból készült ételeket tenni a karácsonyi asztalra.

tovább

Lesz elegendő hal karácsonyra a halas pultokban

2021-11-29Lesz elegendő hal karácsonyra a halas pultokban

A lehalászási időszak végén már látható, az előző évekhez képest elmarad az idei haltermés, ugyanakkor a haltermelők ki tudják szolgálni a hazai karácsonyi halfogyasztási igényeket. Erre hívta fel a figyelmet az Advent Óbudán Fő téri rendezvényen az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közös sajtótájékoztatóján.

tovább

Rákaptak a halra az OMÉK-on is

2021-10-19Rákaptak a halra az OMÉK-on is

Sok programmal, köztük fotókiállítással és látványkonyhával népszerűsítették a halfogyasztást az idei OMÉK-on is. A kampány programjairól, illetve a jelenlegi ágazati helyzetről tartottak sajtótájékoztatót a promóció szervezői.

tovább

Kapj rá a halra az OMÉK-on is!

2021-10-08Kapj rá a halra az OMÉK-on is!

Fotókiállítással és látványkonyhával is várják a látogatókat. A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standja sem hiányozhat az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárról (OMÉK) 2021. október 7. és 10. között.

tovább

Karácsonyra is érdemes édesvízi halat választani!

2020-12-17Karácsonyra is érdemes édesvízi halat választani!

A magyar hal kiváló minőségű és egészséges. Erre hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium , a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös sajtónyilatkozatában. A kiemelt halfogyasztási időszakban érdemes tudatosan vásárolni, és lehetőleg édesvízi halakból készült ételeket tenni a karácsonyi asztalra.

tovább

Újabb program segíti a halfogyasztás népszerűsítését

2020-10-15Újabb program segíti a halfogyasztás népszerűsítését

A „HalPéntek” és a „Kapj rá!” halfogyasztási kampányok mellett az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a halhúsminőségi kérdésekre. A „HalPéntek” sajtótájékoztatóján ismertetett eredmények szerint a „Kapj rá!” kampány piackutatása azt mutatja, egyre többen választják az édesvízi halakat.

tovább