Halkampány

„Kapj rá!” – Halfogyasztást népszerűsítő kommunikációs és promóciós kampány

A 2016-2023 között zajló „Kapj rá!” kampány célja a hazai halfogyasztás növelése, amellyel igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára.

A 7 éven át tartó promóció a lehető legtöbb fogyasztó számára (kisgyermekes családoktól kezdve az idősebb korosztályig) szeretné eljuttatni üzenetét.

A hal trendi, finom és egészséges

Na de miért is nem érdemes halogatni a halfogyasztást? Mert nem csak finom, hanem rendkívül egészséges élelmiszer. Sokat segíthet például a stressz leküzdésében, vagy a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hiszen omega-3 zsírsav tartalma kifejezetten magas. Ez ráadásul a központi idegrendszer és a májműködés szempontjából is fontos tápanyag, de hatékony látásunk megóvásában is. A rendszeres halfogyasztás ráadásul csökkenti az időskori szellemi leépülés kockázatát, mi több, az allergiás megbetegedések megelőzésében is segíthet. Téli megfázásos időszakban az immunrendszerünk erősítését szolgálhatja a halhúsban található D-, A- és C-vitamin.

Sokakat a szálkák tartanak vissza attól, hogy hozzáfogjanak a hal elkészítéséhez. Pedig számos módja van annak, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elbánni a szálkákkal. A legismertebb módszer a filézés, melynek során a hal gerince mellett vékony vágást ejtünk, majd óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a halhúst. A filézéshez kell ugyan némi gyakorlottság, de a http://kapjra.hu/ oldalon található gasztro videoblogban, Rácz Jenő Michelin-csillagos séf által bemutatott technikák alapján könnyedén elsajátítható.

Szerencsére ma már a legtöbb bevásárlóközpontban kapható előre csomagolt, filézett hal, így egy jól sikerült halétel készítésétől az sem riadhat meg, aki ódzkodik a nyers hal feldolgozásától.

 

 

Kapj rá a halra a mobiloddal!

S hogy honnan meríthetnek ötletet egy jó halvacsorához vagy a halak előkészítéséhez? A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány részeként elkészült a „Kapj rá!” mobilalkalmazás, amelyet az App Store és a Google Play áruházból ingyenesen tölthetnek le a felhasználók (http://kapjra.hu/kapj-ra-a-halra-a-mobiloddal/). Az alkalmazásban játékos halas feladatokat oldhatnak meg, kitölthetik a recept kvízt, az „Érdekességek” rovatban pedig számos információt tudhatnak meg a halakról, a halételek elkésztési módjairól, illetve halas receptvideókat is letölthetnek.


Itt töltheti le az applikációt:

 
 


 app


Nagyobb megjelenéseink:

Sziget Fesztivál

Nemzeti vágta – „Kapj rá!” különdíj!

FEHOVA 2019

KIADVÁNYAINK

REKLÁMAJÁNDÉKAINK

RECEPT

Szilvásváradi mandulás pisztráng petrezselymes burgonyával


Hozzávalók:

  • 4 db pisztráng (kb. 1-1,2 kg)
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • 5 dkg liszt
  • 1 citrom

Burgonyához:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítés:

 

A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, és tálaláskor a pisztrángokat beborítjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük. Forrón, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel együtt tálaljuk

 

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről: 

www.kapjra.hu

https://www.facebook.com/kapjra

https://www.instagram.com/kapjra

https://twitter.com/kapjra


Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát. Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot.

A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

További információ a „Kapj rá!” kampányról és a halételekről a www.kapjra.hu weboldalon és a https://www.facebook.com/kapjra/, https://www.instagram.com/kapjra/, https://twitter.com/kapjra közösségi oldalakon érhető el.