Világcsúcsot dönthetünk a Nemzeti Vágtán - Negyven ló hátán állva vágtáznak a lovasok

 

Több mint negyven dübörgő ló hátán, egyszerre fognak állva vágtázni a Győri Ördöglovas Iskola legjobbjai a Hősök terén szeptember 16-án az éjszakai tüzes show-ban. A világcsúcs kísérletnek számító egyedülálló produkcióra egy éve készülnek a győriek, hogy bemutathassák a szédítő előadást a tizedik Nemzeti Vágtán. A nagyratörő csapat legkisebbjei mindössze 9 évesek.

Lehengerlő trükk lovas előadással készülnek a jubileumi Nemzeti Vágtára a Győri Ördöglovas Iskola tanulói Tóth Szilárd vezetésével. A produkció legvégén kerül sor a világcsúcs kísérletre, amikor a 9 évestől az 52 évesig mind az ötven lovas egyszerre fog állva vágtázni a Hősök tere körüli versenypályán.

Az attrakció páratlan a világon, ugyanis a közönség még sehol nem láthatott egyszerre ennyi trükklovast egy show-ban, hasonlót korábban csak 29 lóval hajtottak végre. A bemutató egyedülálló abban az értelemben is, hogy a csapat fele 18 év alatti, hiszen ennyire bonyolult akrobatikus mutatványokat máshol csak 18 év felettiekkel mutatnak be.

A csapattagok egy éven keresztül heti 5-6 kemény edzést tartottak. Van olyan 10 éves gyerek a csapatban, aki bár testi fejlődésében lemaradással küzd, kitartó gyakorlással mégis felküzdötte magát a legjobbak közé. Szenzációnak számít az is, hogy egy vak ló is részt vesz a nem mindennapi produkcióban.

A trükklovas bemutatót szombaton este a Nemzeti Vágta születésnapi show-jában láthatja a közönség. A szervezők a 10. születésnap alkalmából ingyenessé teszik az esti, lelátókról és a Hősök teréről is követhető gálaműsort. A Tüzes Vágtán 100 lovas huszár fáklyás bemutatóját, dámalovasokat és tüzes csatajelenetet is láthatunk. A produkció után népzenétől zeng majd a környék, az ország legnagyobb szabadtéri táncházába mi magunk is becsatlakozhatunk.

A Duna Tv-n és az online Vágta Rádión a távolból is követhetjük az eseményeket.

Részletes program és további információk: http://vagta.hu/