Nagy az érdeklődés az OMÉK termékdíj pályázatok iránt

 

Nagy érdeklődés mutatkozik a Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. által meghirdetett, 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) termékdíj pályázatok iránt.

A meghirdetett OMÉK termékdíj pályázatokat 13+3 kategóriában írták ki, melyeket a hagyományoknak megfelelően, szakértői bírálóbizottsági javaslatok alapján bírálnak el.

Továbbra is igen népszerűek az OMÉK termékdíj tenderek, folyamatosan érkeznek jelentkezések a még elérhető kategóriákban. A beérkezett pályázatokat július végéig bírálják el. A nyertesek díjaikat az OMÉK szeptember 20-i ünnepélyes megnyitóján, ünnepélyes keretek között vehetik majd át.

Részletek az OMÉK honlapján

78. OMÉK díjak

HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ DÍJ AZ AGRÁRGAZDASÁGBAN (HIDA)

ÉLELMISZERHULLADÉKOK MEGELŐZÉSÉÉRT DÍJ

ÉLELMISZER DÍJ - Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke díja

ÉLELMISZER DÍJ - Kisvállalkozás által előállított termék díja

ÉLELMISZER DÍJ - Közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék díja

HELYI TERMÉK DÍJ 

KERTÉSZETI DÍJ

NÖVÉNYTERMESZTÉSI DÍJ

AGRÁRFEJLESZTÉSI DÍJ

ÁLLATTENYÉSZTÉSI DÍJ

MEZŐGAZDASÁGI GÉPESÍTÉSI DÍJ

HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ

ERDEI ÉLELMISZER TERMÉK DÍJ

MINISZTERI NAGYDÍJ

KÖZÖNSÉG DÍJ

MAGYARORSZÁG LEGSZEBB KONYHAKERTJE DÍJ


Háttér: a 77. OMÉK díjak nyertesei

Az OMÉK Agrárfejlesztési Díj nyertesei a közösen pályázó Agrárgazdasági Kutató Intézet és az Agroinform.hu mezőgazdasági portál a „szántóföldi növénytermesztők számára fejlesztett költség-összehasonlító web-alkalmazásért".

Az OMÉK Állattenyésztési Díj nyertese az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. Az elismerést az „emberi egészségre veszélyes, karcinogén hatású aflatoxin kártételének csökkentése a Vitapolhuminsav-tartalmú ásványi takarmánnyal" termékükért kapják.

Az OMÉK Biogazdálkodási Díj nyertese a ZFW Hortiservice Kft.A bíráló bizottság tagjai a „ZUCCHERINO F1 cseresznyeparadicsom-fajtát" díjazták.

Az OMÉK Élelmiszer Díjat kistermelő vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás kategóriában Bóna Zoltán gazdasága kapta, „mézes faeper lekvár" termékéért.

A Kisvállalkozás által előállított termék kategóriában az OMÉK Élelmiszer Díjat a Tudásklaszter Társadalom és Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. kapta „almával és paprikával készített hagyma chutney" terméke elismeréséül.

A Közepes és nagyvállalkozás által előállított termék kategóriában az Élelmiszer Díjat a Szatmári Konzervgyár Kft. kapta „Rege magozott meggybefőtt szamócával" termékéért.

Az OMÉK Halászati Késztermék Díjat a Hoitsy és Rieger Kft. kapta „Borsos Füstölt Pisztrángfilé" termékük elismeréseként.

Az OMÉK Kertészeti Díj kategóriában a Bio-Fungi Kft. a „Bio minősítésű csiperkegomba és laskagomba termesztési alapanyagok és gomba komposztok" termékek elismeréséül vehette át a díjat.

Az OMÉK Mezőgazdasági Gépesítési Díj győztese az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., „Videokontroll, a mezőgazdasági szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere" kifejlesztéséért.

 Az OMÉK Növénytermesztési Díjat a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. vehette át az „Új, bőtermő és kiváló beltartalmi értékű szegedi tritikale fajták a takarmánygazdálkodás, a malom- és sütőipar szolgálatában" című pályázat elismeréseként.

Az OMÉK Erdei élelmiszer termék Díjat Juhász Illésné kistermelő kapta „Juhász Medvehagyma krém" terméke elismeréseként.

Az OMÉK Helyi Termék Díjat a Birkás Pálinka Kft. kapta: „Birkás Vilmoskörte pálinka" terméke elismeréseként.

Az OMÉK Táj-Érték-Együttműködési Díjat Dunántúl kategóriában az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület kapta „Értékőrzés, értékmentés a Somló-Ság térségben" című pályázatukban foglalt tevékenységük elismeréseként.

Az OMÉK Táj-Érték-Együttműködési Díjat Kelet-Magyarország kategóriában a Kiskunhalasi Felsőszállási Közösség kapta.

Az OMÉK közönségdíjának nyertesei Szabó Karolina szalmafonó népművész és a Bagya Farkas Kft.

A Miniszteri Nagydíj nyertese a Csíki Sör Manufaktúra.

A Miniszteri Különdíj nyertese Péter Pál és Ambrus Levente, az Oroszhegyi Szilvapálinka készítői.