I. OMÉK Szakmai Nap - Amit nem tudsz elkerülni, kovácsold előnnyé!

 

Milyen lehetőségekkel és kockázatokkal kell számolni a közeljövő mezőgazdaságában? Szeptember 19-én az OMÉK Szakmai Napon a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozók, beszerzők, valamint elismert szakemberek elemzik a kapcsolódó ágazatok üzleti kockázatait és lehetőségeit.

Az idei OMÉK-on első alkalommal megrendezésre kerülő Szakmai Nap hiánypótló szakmai fórumot nyújt a manapság egyre jelentősebbé váló kockázatmenedzsment megismerésére, amely egyre inkább részévé válik a termelők mindennapi életének. A kockázatkezelés messze túlmutat a szélsőséges időjárás (pl. jégeső) okozta károk elleni biztosításon: a termelőknek ma már az áru értékesítésének különböző alternatíváit is érdemes ismerniük, illetve tudatosabban kell figyelniük a nemzetközi piaci mozgásokat is. Annál is inkább életbevágó a szemléletváltás, mert brüsszeli információk szerint a jelenlegi agrártámogatási modell felülvizsgálata is ennek mentén folyik: a már meglévő támogatási formákon - például a területalapú támogatáson - túl a szóba jöhető alternatívákra való felkészülés lesz a fókuszban a következő időszakban.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) és az Agroinform.hu által szervezett szakmai esemény célja, hogy a hazai agribusiness kihívásain és lehetőségein túl személyes találkozókon keresztül segítse elő az újfajta együttműködéseket a termékpályák mentén, valamint összekösse a mezőgazdasági és élelmiszergazdasági B2B szereplőket a tematikus szakmai workshopok segítségével teret engedve ezáltal a bel- és külpiaci üzleti kapcsolatok kiépítésének, továbbá a meglévő piaci kapcsolatok erősítését szolgáló üzletember-találkozóknak, egyeztetéseknek is.

Mit kínál még a szakmai program a résztvevőknek?

2017-ben az OMÉK Szakmai Napon olyan aktuális és valamennyi résztvevő számára fontos témákról lesz szó, mint a kereskedelmi láncokba való bekerülés feltételei, az agrárfinanszírozás aktuális lehetőségei, a piacra lépést segítő hatékony marketingeszközök, vagy éppen a mezőgazdasági fenntarthatóság és az innováció.

A Szakmai Nap délutánján rendezik meg az I. Magyar „Nyitott tér” agrár workshopot, amely kiváló lehetőséget kínál minden résztvevőnek arra, hogy hallathassa a hangját, és a többi jelenlévővel együtt megoldást találjon az ágazat legégetőbb problémáira. A „Nyitott tér” (Open space) technika lényege, hogy a jelenlévők, kisebb csoportokat alkotva, egy-egy témakört az abban igazán érdekelt szereplőkkel együtt bontsanak ki. A „Nyitott tér”-légkör gondolatok és vélemények szabad megformálására ad lehetőséget, melyet egyetlen másik fórum vagy konzultációs technika sem tud biztosítani.

Érdekli, hogyan csökkentheti a kockázatokat? Kiszámíthatóbb jövőre, kiszámíthatóbb gazdálkodásra vágyik? Keresse meg velünk a kitörési pontokat, vitassuk meg együtt a lehetőségeket, neves külföldi és belföldi üzletemberek, mezőgazdasági szakemberek és előadók körében!

 

További információ a folyamatosan frissülő weboldalon található:

http://www.omekszakmainap.hu