Halas ételkülönlegességek várják az OMÉK-ra látogatókat - „Kapj rá!”!

 

Mi magyarok az európai országok átlagához mérten kevés halat fogyasztunk. Alaptalan félelmeink visszatartanak, hogy megkóstoljuk a finomabbnál finomabb halas ételeket.
A „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő kampány harcot hirdet a szálkák ellen. Standunk öt napon át várja a látogatóit látványfőzéssel, kóstoltatással, fotó kiállítással, szakmai előadásokkal, egy 20 ezer literes óriásakváriummal, valamint gyermekeknek szánt tartalmas időtöltéssel.

Célunk, hogy széles körben megismertessük azokat a halkészítési technikákat, amelyekkel a hétköznapokban is egyszerű, ízletes halételeket lehet készíteni. A stand látványkonyhájában neves séfek főznek naponta kétszer halas ételkülönlegességeket, amely ételek a helyszínen meg is kóstolhatóak.

Gyertek el a 78. OMÉK - HUNGEXPO „A” pavilon 204/A standjára és számoljunk le együtt a szálkákkal!

A részletes program megtalálható a www.kapjra.hu weboldalon és a Kapj rá! facebook oldalán.

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap és Magyarország társfinanszírozásából megvalósuló „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standját a 78. OMÉK-on a Miniszterelnökség megbízásából az Agrármarketing Centrum Nkft. valósítja meg az Aranyponty Zrt. közreműködésével, a „Kommunikációs és promóciós kampány a halfogyasztás népszerűsítésére (Kapj rá!)” című kiemelt projekt keretében.  A projekt azonosító száma: MAHOP-5.3.2-2016-2017-00001.

Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot. A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) társfinanszírozásával megvalósuló Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás - a hazai társfinanszírozással együtt mintegy 16,07 milliárd forint - áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.

A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában.