Folytatódik a „Hazai ízek, hazai asztalokon” szakképző iskolai szakácsverseny

 

Idén folytatódik a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron nagy sikert aratott, „Hazai ízek, hazai asztalokon” elnevezésű szakképző iskolai szakácsverseny.

Az Agrármarketing Centrum által szervezett versengésben nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésben résztvevő tanulók indulnak, csapatonként két fő szakácstanuló és egy felkészítő szakoktatóval.  A recept az idei versenyen sem változott: kiemelt hazai alapanyagokból kell olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét, ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.

Az Agrármarketing Centrum 2018. február 7-én indított sertéshús fogyasztásösztönző kampánya is érinti a szakácsversenyt: a március 3-4. közötti elődöntőt - amely egy budapesti főzőiskolában lesz - követően a megmérettetés döntőjén, március 28-án minőségi sertéshúsból, egész pontosan tarjából kell majd elkészítenie a diákoknak az ételeket, amelynek alapján eldől, hogy ki lesz az idei év győztese.

Fotó:

Dobos C. József Szakképző Iskola diákjai, a „78.OMÉK Hazai ízek, hazai asztalokon” szakácsverseny győztesei. Látványfőzés és bemutató a SIRHA-n.