Ételkülönlegesség az AMC baromfihús kampányban - Töltött csirke „Lázár” módra

 

Országos kampánnyal népszerűsíti az Agrármarketing Centrum (AMC) és szakmai partnere, a Baromfi Termék Tanács a jó minőségű, egészséges baromfihúsokat és a tojás értékeit. A kampány indulásával Kovács Lázár mesterszakács csirkéből, pulykából, libából és kacsából készít különleges ünnepi ételt a TV2 Mokka élő adásában.

A műsor vendégeként Végvári Henter Lilla, az Agrármarketing Centrum szóvivője elmondta, a baromfihús egyik nagy előnye, hogy sokféleképpen elkészíthető, így különleges fűszerezéssel a karácsonyi asztal egyik dísze is lehet. Mint elhangzott, a tojás és a baromfihús ősidők óta az emberiség egyik legalapvetőbb és legértékesebb tápláléka. Kiváló összetettségű fehérjetartalma mellett bőséges forrás vitaminoknak és fontos ásványianyagoknak.

A tojás és a baromfi húsok is nélkülözhetetlen elemei a karácsonyi asztaloknak és az adventi készülődésnek, tojásból – hazánkban - ebben az időszakban fogyasztunk a legtöbbet. Kilenc olyan aminósav található meg a tojásban, amit az emberi szervezet nem tud előállítani – mondta Lázár séf, hangsúlyozva, hogy ezért is jó az egészségünk szempontjából, ha rendszeresen fogyasztjuk. Mint elhangzott, a tojás alacsony kalóriatartalmának köszönhetően kifejezetten ajánlható a diétán, fogyókúrán élőknek és az egészséges életmódra törekvőknek egyaránt.

A TV2 Mokka adását ezen a linken érhetik el

További részletek az Agrármarketing Centrum honlapján