15. alkalommal köszöntötte vendégeit a Magyar Ízek Vására

 

Jubileumi alkalmat ünnepelve, minden eddiginél több kóstolóval, gasztronómiai bemutatóval és kulturális programmal nyitott meg a Magyar Ízek Tavaszi Vására szombat délelőtt a Várkert Bazárban. Az egész hétvégén át tartó mustra az Agrármarketing Centrum (AMC) sertéskampányának jelentős állomása, így középpontjában – már a húsvétra is készülve – a friss idei sonka- és hústermékek álltak.

Pap Krisztián, a Magyar Ízek alapítója a megnyitón elmondta: immár nyolcadik éve, hogy elindult útjára a Magyar Ízek Vására, azzal a törekvéssel, hogy előtérbe helyezze a hazai termékeket és kistermelőket.

„A 15-ik alkalommal vagyunk itt és óriási öröm számomra, hogy egyre inkább elérjük a célunkat. A fogyasztók mind inkább elfogadják, hogy Magyarország megfelelő minőségű és mennyiségű, tökéletes élelmiszer terméket tud előállítani, amely értéket képvisel számunkra” – hangsúlyozta.

Hozzátette: az esemény fókuszában a sertéshús áll, amely a magyar gasztronómiai kultúra fontos része, egészséges és a nemzetgazdasági értékeinket is gyarapítja. A húsvét közeledtével pedig jó hívóüzenet, hiszen már érdemes a friss sonkákból, csülkökből, füstölt árukból, kolbászokból most bevásárolni.

Ezt kiegészítve persze a Magyar Ízek Tavaszi Vására minden egyéb kézműves finomsággal és nedűvel is szolgált, a tejtermékek, sajtok, fűszerek, zöldségkrémek, gombakészítmények, lekvárok, édességek, szörpök, kávé-, bor-, sör- és pálinkakülönlegességek egész sora vonult fel a vásári forgatagban.

Az itt található alapanyagokra építve pedig látványfőzés és kóstoló is várta a vendégeket ismert séfek, szakácsok és gasztronómiai szakértők tolmácsolásában, mint például Pataky Péter, Marton Adrienn és Lang György. Persze sertéshús ételeket készítettek, amelyet hentes bemutató is megelőzött.

15. jubileum alkalmával mindezeken túl színes gyermekprogramokról is gondoskodtak a szervezők, speciális vásári Ringató, gólyalábasok, bábszínház, zenés-táncos műsorok, kézműves foglalkozás is szórakoztatta a kisebbeket.

A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár volt.