Sertéshús: a velünk élő hagyomány

„Legyen malaca” - Elindult a tavaszi sertéskampány

Áruházi kóstoltatásokkal, televíziós és rádiókampánnyal, valamint belföldi rendezvényeken népszerűsíti a sertéshúsfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT). A Földművelésügyi Minisztérium támogatásából megvalósuló, 2018. május 31-ig tartó kampány indulását 2018. február 7-én a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon jelentette be a három szervezet.

A kóstoltató kampányok két kiskereskedelmi áruházlánc (Auchan és Spar) áruházaiban, valamint kisebb vidéki húsüzletekben (Babati Húsbolt, Hajdúhús, Szerencsi Húsbolt) zajlanak. Ezen kívül Budapesten a Fehérvári úti, a Rákóczi téri valamint a Fővám téri Vásárcsarnokban is ízlelhetnek kiváló minőségű sertéstermékeket a vásárlók. A kóstoltatások mellett a tavaszi időszakban nagyszabású médiakampány keretében televízió- és rádióreklámokkal, valamint nyomtatott és online hirdetésekkel hívjuk fel a figyelmet a hazai, kiváló minőségű sertéshús fogyasztására. Ezen kívül különböző belföldi rendezvényeken kóstolhatnak kiváló magyar sertéshúst a látogatók.

A kóstoltató akciókon és a médiakampányon kívül a sertéshús, mint alapanyag is főszerepet kapott március 28-án az Agrármarketing Centrum saját szervezésű "Merre tovább sertéságazat?" szakmai napján, a „Hazai ízek, hazai asztalokon” elnevezésű, szakácstanulók számára meghirdetett főzőversenyen.

További információ:

http://www.amc.hu/belfoldi-rendezvenyek-esemenyek/-legyen-malaca-elindult-a-tavaszi-serteskampany/450/

Az Agrármarketing Centrum minden évben, kóstoltató kampányokkal hívja fel a figyelmet a kiváló minőségű sertéshús fogyasztásának előnyeire, ami erős média jelenléttel is kiegészül.  Ennek során középpontba kerülnek a feldolgozott termékek – felvágottak, kolbászok, egyéb füstölt áruk – és a közkedvelt, nyers húsból elkészíthető ételek is. Ma már számos védjegyes termék elérhető a piacon, amelyek garantálják a feldolgozás minőségét és körülményeit is. Az évek óta tartó kampány hatására a sertéshús fogyasztás folyamatosan növekszik, mára fej-fej mellett halad a slágernek számító baromfihússal. A sovány sertéshús fogyasztását többek között magas vastartalma miatt a táplálkozási szakemberek is rendre javasolják, így nem csoda, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak étkezésünkben.