Sertéshús: a velünk élő hagyomány

Az Agrármarketing Centrum a karácsonyi és a tavaszi időszakban televíziós és rádiókampánnyal, országos nyomtatott és online újsághirdetésekkel hívja fel a fogyasztók figyelmét a jó minőségű sertéshús fogyasztásának jelentőségére. Ezen kívül kóstoltatásokkal igyekeznek megismertetni a vásárlókat a legízletesebb termékekkel. A sertéshús iránt, nem csak határainkon belül, hanem azon kívül is nagy a kereslet, ezért a határon túli, magyarlakta területeken egyaránt kóstoltató kampányokkal és széles termékkínálattal ajánlják a vásárlóközönség figyelmébe a kiváló minőségű sertéshúsokat. Mivel a sertéshús fogyasztása gasztronómiai hagyományainkban is jelen van, a karácsonyi időszak ünnepi összejöveteleinek egyik legnépszerűbb fogásaként igazán közkedvelt.

Az Agrármarketing Centrum minden évben, kóstoltató kampányokkal hívja fel a figyelmet a kiváló minőségű sertéshús fogyasztásának előnyeire, ami erős média jelenléttel is kiegészül.  Ennek során középpontba kerülnek a feldolgozott termékek – felvágottak, kolbászok, egyéb füstölt áruk – és a közkedvelt, nyers húsból elkészíthető ételek is. Ma már számos védjegyes termék elérhető a piacon, amelyek garantálják a feldolgozás minőségét és körülményeit is. Az évek óta tartó kampány hatására a sertéshús fogyasztás folyamatosan növekszik, mára fej-fej mellett halad a slágernek számító baromfihússal. A sovány sertéshús fogyasztását többek között magas vastartalma miatt a táplálkozási szakemberek is rendre javasolják, így nem csoda, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak étkezésünkben.

„Legyen malaca” - Elindult a tavaszi sertéskampány

Áruházi kóstoltatásokkal, televíziós és rádiókampánnyal, valamint belföldi rendezvényeken népszerűsíti a sertéshúsfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT). A Földművelésügyi Minisztérium támogatásából megvalósuló, 2018. április 30-ig tartó kampány indulását 2018. február 7-én a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon jelentette be a három szervezet.

További információ:

http://www.amc.hu/belfoldi-rendezvenyek-esemenyek/-legyen-malaca-elindult-a-tavaszi-serteskampany/450/