Top ligában a magyar cégek – Zárul Kína egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítása

2016.11.08.

Zárónapjához érkezett a 14. Kínai Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás (CATF) Kunmingban, amelyet a kínai Mezőgazdasági Minisztérium szervezett. A 2016. november 5-8. között zajló eseményen az Agrármarketing Centrum négy kiállítóval jelent meg.

A kínálatban több termék is szerepelt, többek között sertéshúsok, borok, illetve állategészségügyi rendszerek, berendezések. A magyar közösségi stand 36 négyzetméteren várta csaknem 50 ország 200 ezer szakmai látogatóját. Zárónapjához érkezett a 14. Kínai Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás (CATF) Kunmingban, amelyet a kínai Mezőgazdasági Minisztérium szervezett. A 2016. november 5-8. között zajló eseményen az Agrármarketing Centrum négy kiállítóval jelent meg. A kínálatban több termék is szerepelt, többek között sertéshúsok, borok, illetve állategészségügyi rendszerek, berendezések. A magyar közösségi stand 36 négyzetméteren várta csaknem 50 ország 200 ezer szakmai látogatóját.

A kiállítás jelentősége és számai meggyőzőek, hiszen a tavalyi évben 120.000 négyzetméteren 40 ország 5 ezer kiállítója mutatta be termékeit, az itt megkötött szerződések értéke pedig elérte a 78 milliárd dollárt.

A 45 csarnokot betöltő rendezvény lefedte a mezőgazdaság minden területét: élelmiszerek (zöldség-gyümölcs, tejtermékek, hústermékek, fagyasztott és tartósított élelmiszerek, édesipari termékek), borok, élőállat, illetve növényvédőszerek. Az 1,3 milliárd lakost ellátó, folyamatosan bővülő, hatalmas kínai piacon jelentős igény mutatkozik a nemzetközi konyha, az egészséges étkezés és a prémium termékek iránt. Becslések szerin 2020-ra Kína lesz a világ legnagyobb élelmiszer importőre, jelenleg a fogyasztás 20 százaléka származik külföldről.

A magyar közösségi standon az alábbi kiállítók mutatták be termékeiket:

-           Hungary-Meat Kft.: sertéshús

-           Kristinus Borbirtok Kft.: borok

-           MOONSYST Zrt..: VetAsyst szarvasmarha bendő PH monitoring rendszer

-           a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. sanghaji képviselete információs pulttal jelent meg

vissza