Népszerűek a magyar borok a London Wine Fair 2016-on

2016.05.05.

2016. május 3-án reggel 10 órakor megnyitotta kapuit a 36. London Wine Fair kiállítás a Kensington Olympia kiállítási központ területén. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság egy 99 nm-es standon 6 kiállítóval és a Borkiválóságokkal várja a látogatókat.

A három napos kiállítás első napján már népszerűnek bizonyult a magyar jelenlét, köszönhető ez a magyar bor iránti érdeklődésnek, valamint a stand küllemének. A stand design-t többen dicsérték, fényképezték, feltűnő ám egyben letisztult megjelenésével kitűnik a többi stand közül, így könnyen észrevehető.

A kiállítók benyomása pozitív, legfőbb észrevételük, hogy mindenki elsősorban a Tokaji borokat keresi, valamint, hogy főként brit nemzetiségű látogatók érkeznek. A magyar standon megtalálható egy kóstolózóna is, ahol Horkay András a Magyar Borszakértő Bizottság elnöke segít a Borkiválóságok megismerésében.

A London Wine Fair mindenképpen nagy jelentőséggel bír azon borászatok számára, amelyek fontosnak tartják az angol piacot.

Tavaly közel 700 cég mutathatta be, kóstoltatta termékeit a világ legfontosabb bortermelő vidékeiről. A regisztrált látogatók (11.668 fő, 82 országból): üzletemberek, importőrök, nagykereskedők, szállodák, éttermek, szupermarketek, üzletek, élelmiszerhálózatok beszerzői, borszakírók.

vissza