Ezüstérem a világkiállításon

2016.11.03.

Sikeres volt a magyar kert Antalya-ban. Az EXPO 2016 Antalya október 31-én zárt. Hatalmas megtiszteltetés érte hazánk kertjét, a bírálóbizottság döntése alapján megosztott ezüstérmet kapott a kiállításunk.

Sikeres volt a magyar kert Antalya-ban. Az EXPO 2016 Antalya október 31-én zárt. Hatalmas megtiszteltetés érte hazánk kertjét, a bírálóbizottság döntése alapján megosztott ezüstérmet kapott a kiállításunk. Olyan díszkertészetéről híres országokkal kerültünk egy társaságba, mint Hollandia, Japán, Olaszország és Nepál. A további díjakról itt tájékozódhat.

A fő üzenet a „A Green World for the Future Generations" volt. Az 57 ország részvételével lezajlott világkiállításon minden ország a saját nemzeti kertjét építette meg. Szebbnél szebb növénykultúrákat láthatott a közönség.

Az EXPO 2016 Antalya idei tematikájához illeszkedve a Magyar Kert a „Learning by playing", azaz „Játszva tanulás" címmel mutatta be hazánk dísznövénykultúráját mintegy 700 nm-en. A Kertben a gyermekek interaktív játékok segítségével fedezhették fel természeti környezetünket, valamint a török és magyar történelmi és kertészeti múlt közös emlékeit. A látogatók több száz, Magyarországon termesztett növényfajtát ismerhettek meg és az építés során elsősorban fenntartható technológiákat, vízáteresztő, újra hasznosított és természetes anyagokat használtak fel. A kert évtizedekig látható lesz Antalyában.

vissza