Újra Nemzeti Bor Maraton – Kezdődik a felkészülés

2016.03.24.

50 ezer résztvevőre számítanak a szervezők az év legnagyobb országos közösségi és szabadidősport-rendezvényén. Az esemény különlegessége, hogy az indulók 2057 kilométert tesznek meg. A sajtótájékoztatón részt vett Lipcsey György a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának (AMV) vezérigazgató-helyettese.

A május 13. és 22. között megrendezésre kerülő Nemzeti Bor Maraton Magyarország 121 települését érinti és hazánk mind a 22 borvidékét. A megszakítás nélkül, tíz napon át tartó sportesemény résztvevői 122 szakasz közül választhatnak.

Lipcsey György elmondta, különösen fontos, hogy a magyar borok és borászatok az eddig megszokott hazai és nemzetközi kiállítások mellett megjelenjenek olyan látványos és turistacsalogató rendezvényeken is, mint a Nemzeti Bor Maraton.

A tavaly első alkalommal megrendezett, Európa-szerte egyedülálló Nemzeti Bor Maraton azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort és magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Míg a tavalyi Nemzeti Bor Maraton célja a világrekord felállítása volt, a 2016-os év sporttematikája az olimpia éve köré épül. A Nemzeti Bor Maraton idei, 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban

A sajtótájékoztatón Balla Attila és Borvidék Szépe országos szépségkirálynő-választás elindulását is bejelentette. „Mindenki által ismert a nemes bor és a női szépség közt meglévő ősi párhuzam. A Nemzeti Bor Maraton kiemelt külön programjával szeretnénk tovább népszerűsíteni a magyar borvidékeket, és színesíteni a hazai borkultúrát." – mondta el a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója. A Borvidék Szépe szépségkirálynő-választásra 2016. április 16-ig lehet jelentkezni bármely magyarországi településről, a regisztrációkor azonban meg kell jelölni, hogy mely borvidék színeiben indul a versenyző.

vissza