Indul a SIRHA Budapest 2016, a világ egyik vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás soro

2016.05.09.

A Sirha – Salon International de la Restauration, Hotellerie et Alimentation (Ejtsd: Szira) − a világ egyik vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás sorozata. Magyarországi megrendezésére második alkalommal kerül sor a budapesti Hungexpo Vásárközpontban.

Ez a kétévente megtartott esemény a legfontosabb magyar és nemzetközi piaci szereplőket hozza össze a HoReCa szektor és az élelmiszeripar területéről. A szakmai látogatók számára az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a gasztronómia új trendjeiről ad átfogó képet. A korábbi Foodapest, UKBA és Hoventa kiállítások tematikáit összefogó Sirha Budapest kiállítás új koncepció mentén teremt találkozási és üzletkötési lehetőséget a cégeknek és szakembereknek. Több mint háromszáz kiállító és húszezer szakmai látogató várható a kiállításra.

Ez a prémiumkategóriás nemzetközi szakkiállítás lehetőséget kínál, hogy a látogatók találkozzanak a hazai és nemzetközi gasztronómia elitjével. 2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo G pavilonja ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d'Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d'Or 2017-es lyoni világdöntőjén. 2014-ben Svédországban rendezték a versenyt, most Magyarországé a megtiszteltetés, hogy Hamvas Zoltán magyar séf elnökletével helyet adjon a 2016-os Bocuse d'Or európai döntőjének. Az esemény kiváló promóciós eszköz és országimázs-építő lehetőség. Alkalmat ad arra, hogy a nemzetközi porondon előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája. A budapesti program − több nemzetközi válogató verseny után − egy 5 óra 35 percen át tartó lélegzetelállító kulináris produkció lesz. A megmérettetésen mindössze 11 séf nyer részvételi lehetőséget a Bocuse d'Or 2017 januárjában rendezendő lyoni világdöntőjére, ahol a különböző válogató versenyek győztesei vetélkednek egymással.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság programjában az élelmiszeripari cégek piacra jutásának segítése mellett a vendéglátás, a turisztikához kapcsolódó gasztronómia és termelői beszállítás is egyre fontosabbá válik, ami különösen nagy jelentőséggel bír 2016-ban, amikor a hazai turizmusban a Gasztroélmények Évét hirdettük meg.

A szakkiállításon mintegy 850 m2-es közösségi standdal és közel száz kiállítóval jelenünk meg. A közösségi standunkra jelentkezők profilja változatos képet mutat. Lesz borászatokat felvonultató sziget és vadból készült termékek bemutatója. A Magyarok Asztala standon svédasztalos, magyar alapanyagokból készülő ételek bemutatója szolgál mintaként a vendéglátóipar számára. A hús-, a tejipar, a méztermelők, a szeszfőzdék, a fűszerpaprika feldolgozók és az édesipar képviselői is kiállítanak nálunk, vagyis elmondható, hogy az élelmiszeripar teljes vertikuma megjelenik. Reméljük, hogy a Bocuse d'Or európai döntőjét övező nemzetközi érdeklődés ráirányítja a figyelmet a kiállítókra is, így a hazai élelmiszerek és italok presztízse is érezhetően emelkedik majd. Az OMÉK váltóévében ez lehet az a nemzetközi szakmai kiállítás Budapesten, amely a legmegfelelőbb alkalmat biztosítja a magyar élelmiszerek népszerűsítésére, piaci helyzetbe hozására.

A Sirha ideje alatt hosted buyer programban veszünk részt. Kilenc kazah üzletember látogat a rendezvényre, ahol kiállítóinknak alkalmuk nyílik a velük való üzletkötésre, és természetesen másokkal is, hiszen például az Enterprise Europe Network több mint hatvan országból hív meg résztvevőket nemzetközi üzletember találkozójára, melyre május 10-én 12 és 18 óra között kerül sor az A pavilonban kialakított konferenciateremben.

 

A kiállítást Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter, Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest Főpolgármesteri Hivatalának Humán Főpolgármester-helyettese, Marie-Odile Fondeur GL Events Sirha ügyvezető igazgató és Ganczer Gábor Hungexpo Zrt. vezérigazgatója nyitja meg.

A megnyitó körsétára 10-én, 11.30 után kerül sor. 9-én, 15-17 óra között a kazah üzletembereket látjuk vendégül a standjainkon. Ezt követően a Central European Fair Alliance képviselői is felkeresnek bennünket.

 

Kiállítóink:

 

CSERPES - SAJTMŰHELY KFT.

Pannontej Zrt.

VADEX Mezőföldi Zrt.

Kométa 99 Zrt.

Szt. Kristóf Rendezvényközpont Kft.

AVILAND 2001. Kft.

EGAL FOOD KFT.

Papp Edit

Villányi és Társa Bt.

Bagya Farkas Kft.

Alanex Kft.

Lapos Csokoládé Kft.

Bergland Hungária Kft.

Reklámhordozók Kft.

Kürcsi Kft.

Brunner-tech Kft. (Brunner Méhészet)

Hungaroharvest Kft.

Nyírség Méz Kft.

Wilhelm E. András

Kontyos Borház Kft.

Alto-Inwest Kft.

Pannon Tokaj Pincészet Kft.

Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. – 9 borászat és a Villányi Franc bemutatójával

Lakatos Márton

Spiritus Primus Kft.

Birkás Pálinka Kft.

Kelemen Róbert

Tokaj Dressing Kft.

Virgin Oil Press Kft.

Politur Szövetkezet

Team Magic Kft.

Stelázsibolt Kft.

Marillen Gyümölcsfeldolgozó Kft.

Pilze-Nagy Kft.

CIVITA FOOD Kft.

SILVER TOJÁS KFT.

Nektária Kft.

Fidel Kft.

Sun Valley Zrt.

Pacific Óceán Kft.

M Profood Zrt.

Fruitmarketing Kft.

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

WinterTrade Zrt.

Paprika Molnár Kft.

Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft.

Magyar Gasztro Kontroll Kft.:

Vágóállat és Hús Terméktanács – tagjainak termékbemutatójával

Magyarok asztala: számos hazai élelmiszer előállító termékeinek felvonultatásával

Nemzeti Borkiválóság Program

Panyolai Pálinka

Mantaro Kávé

Békésszentandrási Sörfőzde

Vendelfood Kft.

Bold Agró Kft.

Moroz Alex fürjtenyésztő

Szatmári Konzervgyár Kft.

Termékmix Kft.

Pálinka Céh Egyesület

 

vissza