Sütőtökös keksz - recept!

2016.10.03.

Tökéletes ilyenkor ősszel egy sütőtökből készült étel, akár azért is, hogy főétkezések között legyen mihez nyúlni, de ne kelljen attól tartanunk, hogy felszalad miatta néhány kiló. Sütőtökös finomságunk ugyanis mindösszesen 70 kalóriát tartalmaz,tej- és cukormentesen.

Hozzávalók / 12 adagra:

  • 1.5 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 bögre zabpehely
  • 0.5 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 0.25 teáskanál őrölt gyömbér
  • 4 ek kókuszzsír
  • 1 db tojás
  • 80 g erythritol
  • 0.5 kg sütőtök (kb 1/4 tök)
  • 2 kávéskanál őrölt vanília kivonat
  • 1 dkg pekándió (5-6 darab)

Elkészítése:

Először is a sütőtököt megsütjük, majd pürét készítünk belőle, a sütőt közben előmelegítjük 175 fokra. Ezután két külön tálba összekeverjük az egyes összetevőket. Az egyikbe kerül a liszt, a zabpehely, a só, a fahéj, a szerecsendió, a gyömbér, a szódabikarbóna és a sütőpor. A másik tálba pedig a sütőtök-püré, a tojás, a kókuszzsír, a vaníliapor és az erythritol, majd ezeket összeturmixoljuk. Ezt követően a két tál tartalmát összedolgozzuk, amíg teljesen el nem keveredtek egymással, tehát nincsen már benne lisztes rész. Az így elkészült tésztából egy kanállal kiveszünk 1-2 diónyi nagyságú halmokat, amiket egy sütőpapírra helyezünk, a halmokat ujjal szétnyomkodjuk. Minden halmot feldobunk azzal, hogy pekándió darabokat nyomkodunk beléjük. Ezután az előmelegített sütőben 15 percig sütjük, míg barnára sülnek. Körülbelül 28-30 darab keksz készíthető így.

Jó étvágyat hozzá!

 

(Recept tipp: nosalty)

vissza