Tarolt a tarja! - Hazai ízek, hazai asztalokon 2018. szakiskolai szakácsverseny

 

Lelkes szakácsnövendékek mérték össze erejüket az Agrármarketing Centrum által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018” elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjében, március 3-4. között.

A fiatal szakácstanulók ízletes, minőségi hazai sertéshúsból készült fogásokkal, kreatív elkészítési módszerekkel és tálalással nyűgözték le a zsűritagokat. A 16 induló csapat közül két budapesti, egy győri és egy zalaegerszegi csapat jutott be a március 28-ai döntőbe.

A négy döntős közül a BVHSZC-Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskolájának csapata berceli káposztával töltött, konfitált tarjatekercset készítet, kifliburgonya érmékkel, pirított barna csiperkegombával és almával, elymes sörmártással.

A 78. OMÉK azonos szellemiségű szakácsversenyének győztese, a BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola csapata kolozsvári káposztával küzdötte be magát a legjobb négy közé.

A Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két tanítási nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája gombával töltött sertés tarja szeleteket készített baconnal, sörrel párolt savanyú káposztával, pirított kifliburgonyával és sült almával.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának versenyzői pedig sertéstarját sütöttek, párolt almás savanyú káposztával, gombás rakott burgonyával, búzasörös pecsenyelével.

A versenyen nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésben résztvevő tanulók indulhattak, csapatonként két fő szakácstanuló és egy felkészítő szakoktatóval.  A recept az idei versenyen sem változott: kiemelt hazai alapanyagokból kellett olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét, ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.

 

Érdekli a döntő? Szurkolna a csapatának? Jelentkezzen nézőnek!

Időpont: március 28.  Helyszín: MoM Sport Uszoda és Sportközpont

Nevezett iskolák 

  1. Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
  2. Szegedi Szakképzési Centrum Hansági Ferenc Szakképző Iskolája
  3. Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és kollégiuma
  4. BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola
  5. BVHSZC-Giorgio Perlasca Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  6. Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  7. Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  8. Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája,
  9. Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  10. Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája
  11. Kaposvári Szakképzési Centrum Jálics Ernő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája
  12. Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  13. Sz.Sz.C. Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközép Iskolája
  14. Egri SZC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium
  15. Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  16. Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két tanítási nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

 

Zsűri elnök: Zsolnay Gábor mesterszakács, nyugdíjas szaktanár, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének (VSZOE) elnöke

Zsűri tagok: Bede Róbert mesterszakács, Fejes Zoltán Kreatív- és fejlesztési csoportvezető - Agrármarketing Centrum