Az almakampány is beáll a Mikulásgyár mögé! – Fél tonna alma jótékony célra

2016.12.06.

Az almafogyasztást népszerűsítő promóciós program keretében 500 kg almát ajánlott fel a Mikulásgyár részére a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum és partnerszervezetei.

A kiváló minőségű hazai almát Dr. Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár adta át december 6-án a Mikulásgyár részére, amelyet a szervezet gyermekotthonok, kórházak, hátrányos helyzetű családok részére oszt ki. Az Agrármarketing Centrumot Dr. Végváriné Henter Lilla képviselte.

Az almafogyasztást népszerűsítő promóciós program keretében 500 kg almát ajánlott fel a Mikulásgyár részére a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, a FruitVeB Magyar Zöldség - Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A felajánlás különösen fontos az almakampány résztvevői számára, hiszen a december 10-ig tartó fogyasztásösztönző kampány célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a kiváló minőségű hazai almára, és megismertesse a vásárlókkal a gazdag fajtaválasztékot. A jótékonysági felajánlás lehetővé teszi, hogy azok a gyermekek és hátrányos helyzetű családok is megkóstolhassák a friss hazai almát, akik nem juthatnak hozzá a mindennapokban. Az adományt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.

A Mikulásgyár által immár tizenkettedik alkalommal megrendezett jótékonysági gyűjtésre ismét rekordmennyiségű adományra számítanak a szervezők. Az adományozók tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodási szerek, illetve jó állapotú könyvek és játékok mellett idén már cirkusz-, és színházjegyeket is ajándékozhatnak a hátrányos helyzetű gyerekek részére.

A Mikulásgyár 2016. december 21-ig tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 20 óráig, a Debrecen, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Szeged, Szolnok és Zala Plazában 10-től 19 óráig. A posta ingyen szállítja el a Vöröskereszt raktáraiba azokat a zárt csomagokat, amelyekre a felajánlók ráírják a Mikulásgyár szót.

Fotó: Gyulai Tóth Zoltán

vissza